Nieuws

15-07-2019
De schoolgids voor schooljaar 2019-2020 is uit! Bekijk de gids op deze pagina.
13-05-2019
Een groot deel van het treinverkeer van en naar Rotterdam en de metro's, trams en bussen binnen de stad zal dinsdag 28 mei stilliggen. Dat hebben de vakbonden FNV, CNV en MHP vandaag aangekondigd. Het gaat om staking die 24 uur zal duren.  De bonden willen dat het kabinet opnieuw een besluit neemt over de pensioensleetijd, die volgens de bonden moet worden bevroren op 66 jaar. 
11-03-2019
Waarschuwing: Het stadsvervoer gaat staken 18 maart van 6.00u tot 7.06u. Dit kan volle bussen en metro's opleveren na 7.00u. Ouders of leerlingen graag hier rekening mee te houden of een andere oplossing te bedenken om naar school te komen.  
28-02-2019
Vorige week is Yulius Onderwijs bezocht door CIIO: de externe certificerende instantie welke ons beoordeelt op de Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs (KSO). Wat hebben de auditoren gedaan? De auditoren hebben gesprekken gevoerd met collega`s vanuit ondersteunende functies, documenten beoordeeld en vier scholen bezocht. Lombardia en het Middelland College zijn als nieuwe locaties bezocht en... lees verder
15-11-2018
Onze scholen voor voortgezet speciaal onderwijs organiseren ieder jaar één of meerdere keren een open dag. Kom je ook een kijkje nemen? Klik hier voor een lijst met data.
08-11-2018
Minister-president Mark Rutte heeft gisteren onze school het Heer Bokel College in Rotterdam bezocht. Anderhalf uur lang nam hij de tijd om met leerlingen, de leerlingenraad, het zorgteam en docenten te praten.
16-10-2018
Op 21 november is onze school met een stand aanwezig op de scholenmarkt. De scholenmarkt is voor leerlingen die volgend schooljaar naar het voortgezet speciaal onderwijs (vso) gaan. Ook ouders, leerkrachten, IB’ers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.
04-04-2018
Wij zoeken nieuwe collega’s Yulius Onderwijs gaat komend schooljaar een nieuwe school openen aan de Schietbaanlaan in Rotterdam: het Middelland College. Daarom zijn we op zoek zijn naar nieuwe collega’s die samen met ons de school invulling willen geven. We zoeken niet alleen bevoegde docenten, maar ook mensen die ervaring hebben met werken met kinderen en jongeren met psychische problemen, die... lees verder
30-10-2017
Vlak voor de zomervakantie van 2017 hebben leerlingen, ouders en medewerkers van Yulius Onderwijs een enquête ingevuld. Daarin stonden vragen over de kwaliteit van het onderwijs, het welbevinden van de leerling op school en de sociale en fysieke veiligheid op school. Inmiddels zijn de resultaten bekend.
26-01-2017
Elk schoolbestuur moet op de grond van de Wet medezeggenschap op scholen (Wms) een MR instellen. Yulius Onderwijs heeft één Medezeggenschapsraad (MR) voor alle schoollocaties. Deze MR bestaat uit 7 leerkrachten en 7 ouders/verzorgers en wordt ondersteund door een externe voorzitter en ambtelijk secretaris. Op dit moment zijn niet alle zetels gevuld en is de MR op zoek naar nieuwe, enthousiaste... lees verder

Pagina's